Hozzávalók:
3 kg tisztított görögdinnye héj
3 db citrom+ a reszelt héja
75 dkg cukor
1 cs 4: 1-ben dzsemfix
1 cs pektin
*
Elkészítés:
A dinnyehéj zöldjét levágjuk, majd felkockázzuk és feltesszük főni. Hozzáadunk 1,5 dl vizet, 2 dl citromlevet, 50 dkg kristálycukrot és néha megkeverve kb 1 óra hosszat főzzük.
Ha már úgy érezzük, hogy megpuhult, beletesszük a maradék 25 dkg cukorral összekevert pektint és a dzsemfixet.
Kevergetve kb 5-10 percig még főzzük, majd az előkészített üvegekbe töltjük, rátesszük a kupakokat, fejreállítjuk pár percre, majd száraz dunsztba tesszük.
Most készítettem először, nekem ízre finom lett, remélem nem romlik meg.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat


