Hozzávalók:
1,5 liter víz
1 púpos evőkanál só
4 ek ecet
3-4 ek cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál koriander mag
2 babérlevél
fél evőkanál szemes bors
egy teáskanál mustármag
1 evőkanál szárított kapor
1 kisebb dinnye
*
Elkészítés:
A fűszerekkel, másfél liter vízben savanyúság levet főzök, hagyom kihűlni, majd jól elmosott befőttes (savanyúságos) üvegeket készítek elő.
Mosd meg a dinnye vagy dinnyék héját, vágd le vékonyan a héj külső zöld részét, majd szeleteld fel kis gerezdekre. Rakd bele kisebb vagy nagyobb méretű üvegekbe- Keverd át a felöntőlé hozzávalóit, és öntsd rá a dinnyékre, lepje el teljesen a folyadék Aki szeretne tehet rá tartósítót.Majd kupakkal zárd le
Ebből nekem két 750 ml üveggel lett,aki többet szeretne annak arányában növelje a főző lé adagot.