Görög spenótos kosárka.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsuzsimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Görög spenótos kosárka.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt,20 dkg rama sütőmargarin, 2 csipet só, 1 tk őrölt szerecsendió, hideg víz.
A töltelékhez: 50 dkg spenót (Új-zélandi) ez a legjobb, 10 dkg rama sütőmargarin, 3 dl tejszín, 6 db tojássárgája, 25 dkg fetasajt, 5 dkg fenyőmag.

*

Elkészítés:

A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, és hozzáadjuk a margarint, sót, szerecsendiót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezettt deszkán 2-3 mm vékonyra, majd, 12 cm-es köröket vágunk ki belőle.
Ezeket 9 cm átmérőjű kivehető aljú piteformákba simítjuk.
Az aljukat megböködjük egy villával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.
Közben a spenótot lemossuk, és apróra vágjuk.
A 6 tojásssárgáját kikeverjük a tejszínnel, hozzadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.
A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket.
10 percre újra a meleg sütőbe tesszük.
Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük.
Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.

Görög spenótos kosárka.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Görög spenótos kosárka.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!