Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
2-3 dbTV paprika
1 db kígyóuborka
1 fej vöröshagyma
olajbogyó (legszebb, ha fekete színűt veszünk, jól kitűnik a zöldségek közül)
fetasajt
ecet, só, pici cukor
oregano
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Ezt a saláta elkészítési módot a volt főnökasszonyomtól tanultam.
A zöldségeket feldaraboljuk, a hagymát apróra összevágjuk, a fetasajtot felkockázzuk.
Rétegezzük a hozzávalókat (hagyma, ubi, paprika, paradicsom, olajbogyó, fetasajt), hogy oldalról (átlátszó tál esetén) is látványos legyen a salátánk.
Folytatjuk a rétegzést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetején olívabogyó és fetasajt legyen.
Elkészítjük az öntetet: sót, pici cukrot, oreganot, ecetet és vizet elegyítünk, és ráöntjük a salátára.
Pár órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.