Görög pulykalepény joghurtos burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Görög pulykalepény joghurtos burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg pulykahús /mell,comb,apró hús/
2 szál újhagyma
1,5 kg burgonya
5 dl joghurt
2 ek. mustár
1/2 citrom leve

őrölt fehér bors
oregánó
bazsalikom
szárnyas fűszer
ételízesítő
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A pulykahúst  ledaráljuk.
Elkészítés: A húst befűszerezzük  oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, szárnyas fűszerrel. Összedolgozzuk és vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle. Egy olajozott tálcán vékonyra kilapítjuk. Grillen vagy serpenyőben átsütjük. A joghurtot kikeverjük a mustárral, fehér borssal, citromlével,ételízesítővel,újhagymával és beleforgatjuk a burgonyát. Hűtőbe tesszük egy fél órára. Tálaláskor a lepényeket a burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Görög pulykalepény joghurtos burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Görög pulykalepény joghurtos burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!