Hozzávalók:
Zöldségek a leveshez:
hagyma
sárgarépa
petrezselyem
karalábé
piros paprika
darált hús.só, bors.
Gyurt tésztához:
liszt tojás
*
Elkészítés:
Egy zöldség leves alapot főzünk, kerülhet bele kevés zöldbab, Kelkáposzta, vagy zöldborsó, hagyma a többi zöldség mellé.
Sózzuk borsozzuk, kevés piros paprikával színezzük.
A leves betétje a görcs tészta.
1 tojásból lágyabb leves tésztát gyúrunk, pici sóval, kinyújtjuk.
Kb 4 ujjnyi széles, másfél arasznyi hosszú csíkokat vágunk, derelyemetszővel.
A csíkok közepébe kerül a töltelék.
Feltekerjük, széleit tojással megkenjük, hogy összeragadjon, és laza görcsöt kötünk belőle.
Ha zöldségek puhák, bele kerülhet a görcs is, jó puhára főjön.
Töltelék: nagyanyáink egyszerűen paprikás hagymás zsírral töltötték.