Hozzávalók:
Fél kiló felszeletelt gépsonka (24 szelet)
6 keményre főzött tojás
1 nagy fej lilahagyma
5 deka puha vaj
1 nagyobb alma
3 savanyú uborka
fél tubus tormás majonéz
1-2 evőkanál mustár
1-2 evőkanál tejföl
*
Elkészítés:
A keménytojásokat, lilahagymát,almát, savanyú uborkákat apróra összevagdaljuk és összekeverjük a majonézzel, mustárra, puha vajjal, tejföllel hogy összeálljon, de ne legyen túl híg. Megkóstoljuk és ha szükséges, utánaízesítjük: sót, cukrot, mustárt, esetleg pár csepp citromlét csepegtethetünk még bele. Minden sonkaszeletre egy csíkban halmozunk belőle és a sonkákat egyenként feltekerjük.
Egyéni ízlés szerint díszíthetjük kemény tojás karikákkal, petrezselyemmel, piros arannyal, stb.
Én most sárgarépával, lilahagyma karikákkal díszítettem.