Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Liza

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6-8 szelet sertéskaraj
6-8 szelet kolozsvári szalonna, húsos füstölt szalonna vagy baconszalonna (van aki sonkaszelettel készíti)
6-8 vékony szelet kemény sajt (pld edami)
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

*

Elkészítés:

A húsokat jó nagyra és vékonyra kiklopfolom, enyhén sózom, borsozom (a szalonna is sós). Minden szelet húsra egy szelet szalonnát, egy szelet sajtot teszek. Jó szorosra összegöngyölöm, ha kell esetleg fokpiszkálóval összetűzöm, majd kipanírozom a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Közepes lángon először lefedve, majd átfordítva már lefedés nélkül, bő olajban szép pirosra sütöm. Kicsit hagyom hűlni, ferdén felszeletelem és úgy tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával