Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Liza

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Recept leírás:

Hozzávalók:

6-8 szelet sertéskaraj
6-8 szelet kolozsvári szalonna, húsos füstölt szalonna vagy baconszalonna (van aki sonkaszelettel készíti)
6-8 vékony szelet kemény sajt (pld edami)
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

*

Elkészítés:

A húsokat jó nagyra és vékonyra kiklopfolom, enyhén sózom, borsozom (a szalonna is sós). Minden szelet húsra egy szelet szalonnát, egy szelet sajtot teszek. Jó szorosra összegöngyölöm, ha kell esetleg fokpiszkálóval összetűzöm, majd kipanírozom a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Közepes lángon először lefedve, majd átfordítva már lefedés nélkül, bő olajban szép pirosra sütöm. Kicsit hagyom hűlni, ferdén felszeletelem és úgy tálalom.

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!