Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: személyenként, 2 nagy szelet marhafelsál 1 cm- nél vékonyabb
20 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg félkemény sajt (lehet trappista, jó minőségű párizsi, vagy virsli, mustár, só, őrölt bors, 2- 4 dl száraz fehér bor, 2dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, kb 30 dkg liszt, 1 tk vegeta, 2 tojás bő olaj a sütéséhez

*

Elkészítés:

Elkészítése:
:
A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Hústűvel megtűzöm és egy serpenyőbe  olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral, hogy elepje a húst, és. puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről  eltávolítom a hústűket és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A vízi veréb,  áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval, 1 tk vegeta, összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.
A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ.

Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!