Hozzávalók:
5 szelet sertéskaraj
5 szelet gépsonka
5 szelet sajt
só
bors
hidegen sajtolt szezámmag olaj
Körethez:
3dl rizs
4,5 dl víz
só (ezt csak a kész rizsbe keverjük bele)
A fűszerek Toldi fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni, hogy a fűszerek átjárják a húst.
Ezután a hússzeletekre fektetjük a gépsonkát, majd a sajtot.
Összegöngyöljük és hústűvel rögzítjük a roládokat.
Ultra Plusz edénybe sorban egymás mellé helyezzük a göngyölt húsokat. Szezámmag olajjal meglocsoljuk.
Az edény tetejét rátesszük, és 200 fokon sütjük. Az edény tetejét végig rajt hagyjuk, ugyanis szépen megpirul így is a hús, viszont nem szárad ki.
Amíg a hús sül, a Mikrós Rizsfőzőben elkészítjük a köretet.
Rizs elkészítését itt olvashatod: http://www.receptlap.hu/recept/zsiradek_nelkuli_rantott_hus_3394
Természetesen bármilyen más köret is illik hozzá.(sült krumpli, krumplipüré, zöldség köret, stb.)
Javasolt Tupperware termékek:
Ultra Plusz 1,4 literes sütő/főző edény
Rugalmas kerek vágólap
sajtkés
Új hullám sószóró
Kristály só/borsőrlő
TW Sajtkés
Mini Éléstár (sajt tartó)
Friss Torony ráccsal (gépsonka)
Mindennapi szögletes (hús)