Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 db csirkemell vékony szeletekre vágva(nekem 9 db lett
1 cs.sonka(nekem feketeerdei sonkám volt 9 szelet)
Trappista sajt,9 vékony szelet
1 közepes cukkini
30 dkg tisztított sárgarépa
1/2 kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisdoboz kukoricakonzerv
2 cs. bulgur
só,bors
petrezselyemzöld
olaj/1-2 ek./
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tisztított sárgarépából,cukkiniből, paprikából,sajtból 9 vékony szeletet vágunk.
A csirkemellszeleteket sózzuk,borsozzuk és minden szeletre ráteszünk egy-egy sonkát,cukkinit,sajtot,sárgarépacsíkot,paprikacsíkot,feltekerjük,fogvájóval megtűzzük.
Lisztbe,felvert sózott tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.(közepes lángon süssük,én 1-2 percre lefedtem amikor beraktam az olajba!)
A maradék zöldséget összevágjuk:
Először a sárgarépát tesszük fel egy kevés forró olajban,a lila hagymával,
fokhagymával,majd egy kevés vízzel lefedve pároljuk és,ha a levet elfőtte hozzáadjuk a felvágott cukkinit,paprikát,petrezselyemzöldet,kukoricát,majd összepároljuk és megpirítjuk.
A bulgurt forró,enyhén sózott vízben megfőzzük,a zöldségkeverékkel összekeverjük és a rántott hússal tálaljuk.
Ez a mennyiség,6 személynek bőven elég.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept