Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg füstölt kolbász
30 dkg tepertő /törmelék/
4 cikk fokhagyma
1 tojás
liszt, amennyit felvesz a burgonya…/20-30 dkg/
só,bors,majoranna tetszés szerint
10 dkg sajt
1 doboz 16 % tejföl
*
Elkészítés:
A burgonya felét /50dkg/ féjában megfőzni a másik felét /50dkg/ nyersen lereszelni /a levét leöntjük.A főtt burgonyát megtörjük,elkeverjük a reszelttel,bele tesszük az apróra vágott kolbászt és az apró tepertőt.Sóval,borssal,majorannával ízesítjük./tetszés szerint/.1 tojást és annyi lisztet/simát és félgrízest,fele-fele arányban/ amennyit felvesz.Lágy tésztát kapjunk.Gombócokat formálunk belőle,majd sós vízben kifőzzük./pici gombóccal próbát csinálok,hogy nem fől -e szét!/A megfőlt gombócokat kizsírozott Jénai tálba rakni,tejföllel meglocsolni,sajtot reszelni rá kb.15 percig sütőbe kell sütni.3 fej hagymát megsütni és a kész Gulykára rakni.
Magában lehet fogyasztani én Brokkolival tálaltam.