Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta
0,5kg darált hús
0,5kf füstölt oldalas
1 tojás
30 dkg rizs
só, bors ízlés szerint
1 tk piros paprika
2 közepes fej vöröshagyma
3 babérlavél
8-10 szem egész bors
1 tk pirospaprika a rántáshoz
3 ek liszt
0,5dl olaj
*
Elkészítés:
Az oldalast felszeleteljük és feltesszük főni.
Elkészítjük a tölteléket.
1 hagymát apró kockára vágunk és hozzáadjuk a darált húshoz.
Beletesszük a rizst, tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
A káposztát kicsit átöblítjük.
A mikor az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, babért, egész borsot és beleszeljük a másik hagymát.
A töltelékből gombócokat formálunk és ha forr a káposzta, azt is beletesszük.
Kb.
30 percig főzzük.
Közben a vékony rántást készítünk.
A gombócokat kiszedjük egy tálba és berántjuk a káposztát.
Ha újra forr, visszatesszük a gombócokat.
Tejföllel tálaljuk.

