Hozzávalók:
80dkg savanyú káposzta
60dkg darálthús(fele nekem most pulyka volt)
1csésze rízs
1fej vöröshagyma
3-4gerezd fokhagyma
2 tojás
étolaj
3ek liszt
1csapott ek őröltpaprika
őrölt bors
őrölt kömény
egész bors
babérlevél
só
*
Elkészítés:
A káposztát kicsavarjuk,vékony csíkokra rávágjuk a vöröshagymát,rádobunk 3-4 babérlevelet,ízlés szerint egészborsot,őrölt köményt,feltesszük főni,annyi vízben,hogy majd a gombócok is kényelmesen beleférjenek.
A darálthúst összekeverjük a rizzsel,tojással,reszelt fokhagymával,őröltborssal,sóval.
A mikor felforr a káposzta,kis gombócokat formálunk a húsos,rizses elegyünkből,és beletesszük.Fedő alatt lassú tűznél kb.60 percig főzzük.
Az étolajból és lisztből rántást készítünk,hozzáadjuk az őrölt paprikát,hideg vízzel felengedjük,simára keverjük,és a leveshez öntjük.5-10 percig forraljuk.Tejföllel tálaljuk.