Gombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Gombóc leves

Gombóc leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
·                            1 fej vöröshagyma
·                            3 szelet füstölt szalonna
·                            1/2 csomag zellerlevél (2-3 szál levele)
·                            3-4 szem burgonya
·                            1 tojás
·                            liszt
·                            só
·                            1 evőkanál pirospaprika
·                            ételízesítő

*

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprózott vöröshagymát, és egy pillanatra a zellerleveleket is megkapatjuk (csak a fele levelet szórjuk bele), ráhintünk egy kanál lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1,5-2 l vízzel és sózzuk, illetve ételízesítőt teszünk bele, majd visszamehet a tűzre.
A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a zubogó levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek (kb. az utolsó gombóc után 4-5 perccel) készen is van, lehet tálalni. Akkor igazán jó, ha a gombócok lágyak maradnak, nem keményednek meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombóc leves