Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
zeller zöld
petrezselyem zöld
pirospaprika
só
liszt
*
Elkészítés:
a krumplit sós vízben megfőzöm, még melegen áttöröm.
Ha puha a krumpli a levét szűrőn átszűröm, és félreteszem a leveshez főzőlének.
A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, belereszelem a fokhagymá, tpirospaprikával megszórom, pici vízzel felengedem.
Zeller és petrust beleteszem, kevés sóval ízesítem és még ráöntöm a krumpli főzőlevét.
Az összetört krumpliból kb.
3 evőkanálnyit teszek a levesbe, a többire lisztet szórok, amennyit felvesz, és kis gombócokat formálok belőle.
Ha forr a leves, a gombócokat beleteszem, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a tetejére !