Hozzávalók:
Gombfoci torta. Hozzávalók.
8, tojás, 8ek. Cukor.
8ek. Liszt,1ek, olaj,
1, cs. vanília cukor, 1cs. Sütőpor.
Krém hozzávalók
3.dcl, tej, 15dkg. Cukor.”8ek.”
2tojás, 3ek. Liszt,
2cs. Vaníliás cukor.
25dkg, margarin.
Bevonáshoz.
15dkg. Fehér csoki, kevés zöld ételfesték, 1ek. Olaj.
*
Elkészítés:
Elkészítés.
A 2 tojáshoz hozzá adjuk a cukrot vaníliás cukrot, elkeverjük, majd felváltva hozzá adjuk a lisztet és a tejet. Simára keverjük nagyon kis lángon állandó keverés közben sűrű krémet főzünk. Ha elkészült a tetejére fóliát teszünk, teljesen érjen hozzá a krémhez így nem lesz „bőrös” a teteje. kihűlt Krémhez hozzá adjuk az előzőleg felhabosított margarint.
A tojásokat szét választjuk és a szokásos módon piskótát sütünk. Egy közepes tepsit sütő papírral bélelünk és közepes lángon tű próbáig sütjük.”19”perc. Majd lapjában ketté vágjuk és a vanília krémmel megtöltjük.
A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk 1ek. Olajjal kevés ételfestékkel a megfelelő színre keverjük. Ezzel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Fehér fondant ból elkészítjük a felező vonalat, kezdőkört, stb. A színes fondant 2mm vékonyra ki nyújtjuk és gyűszűvel kiszúrjuk a gombfocistákat, a labdát más színből készítjük.
Sütés 19 perc főzés 5perc.
Elkészítés 240perc.
Jó étvágyat kívánok.