Hozzávalók:
Palacsintákhoz:
10 dkg liszt
1 tojás
1 ek. olaj
2,5 dl tej
1 csipet só
Töltelékhez:
30 dkg gomba
hagyma
petrezselyemzöld
3 dkg vaj
2 dl tej
1 ek liszt
só
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
kevés olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A palacsintákhoz valókat összekeverem, habverővel összedolgozom és 8 szép, vékony palacsintát sütök belőle.
A töltelékhez a felszeletetlt gombát a péppé őrölt hagymával megpirítom (a szokásos módon előmelegítek egy AMC serpenyőt az első piros jelzésig, beledobom a gombaszeleteket, ráteszem a hagymapépet, sózom, petrezselyemmel megszórom, először fedő alatt párolom, majd kissé lepirítom).
A vajjal, liszttel és tejjel kissé sűrűbb besamel mártást készítek, sózom és belekeverem a megpirult gombát.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a palacsintákat, összehajtogatom, végeiket begyűröm, de inkább olyan laposabb, tasak formájúak legyenek.
Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, majd előmelegített AMC serpenyő aljára nagyon kevés olajat teszek és mindkét oldalukon szép pirosra sütöm a palacsintákat.
Tartárral, sült hasábburgonyával, vagy rizzsel tálalom.