Gombával töltött paradicsom

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db közepes paradicsom
20 dkg gomba
1 evőkanál vaj
1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
1 db tojás
1/2 pohár tejföl
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
4 dkg reszelt parmezán vagy valamilyen kemény sajt

1/2  m.kanál bors

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva megdinszteljük, hozzáadjuk a felvágott gombát,sót, borsot, zöldpetrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felvert tojást és addig kavargatjuk, míg meg nem szilárdul. A paradicsomok szár felőli végét vékonyan levágjuk, belsejüket egy karalábévájóval, vagy egy kiskanállal kiszedjük és az üregeket megsózzuk. A tojásos gombával a paradicsomokat megtöltjük és egy kivajazott kis tepsibe vagy lapos  jénai tálba tesszük .Tetejükre egy-egy kanál tejfölt teszünk, erre sajtot reszelünk.
Forró sütőben 25 percig sütjük, majd 5 percig grillezzük, ha a sajtot rá akarjuk pirítani.
Rízs körettel kínáljuk.

Gombával töltött paradicsom