Hozzávalók:
Ez egy gyorsan és olcsón elkészíthető recept, ha már únjuk a húsételeket. Paleosok is fogyaszthatják, amennyiben megengednek maguknak egy kis sajtot.
2 db töltenivaló cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba apróra vágva
só,bors, 2 ek. petrezselyem
10-15 dkg sajt lereszelve
pici oliva, esetleg egy kis szezámliszt a töltelék összekeveréséhez, de elmaradhat
*
Elkészítés:
A cukkinit megtiszítom, félbevágom hosszanti irányba, kikanalazom a belsejét, amit majd apró kockára vágok. A gombát és a hagymát is megpucolom és szintén felkockázom, a fokhagymát áttöröm. Kevés oliván megpirítom picit a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a cukkini belsejét és a gombát apróra vágva, majd pár percig párolom. Hozzáadom a pici sót, kevés borst és petrezselymet, hagyom pár perc összeérjenek az ízek. Tepsi alját kikenem vékonyan olivával, madj megtöltöm a cukkinit és a tetejére reszelt sajtot szórok. Én a tölteléket összekevertem kevés szezámliszttel és leöntöttem a levét előtte. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütöm. Akkor jó, ha a héja puha.