Hozzávalók:
közepes cukkíni: 2 db
bögre rizs: 1 db
gomba: 10 dkg
közepes fej vöröshagyma: 1 db
étolaj: 3 evőkanál
ételízesítő: 1 evőkanál
petrezselyemzöld: 1 csomó
só: csipetnyi
őrölt pirospaprika: 1 kávéskanál
bors: csipetnyi
*
Elkészítés:
A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, belsejét kivájjuk, hogy csak egy ujjnyi vastag húsunk maradjon. Közben a rizst a tésztához hasonlóan főzzük ki ételízesítős vízben és szűrjük le.
Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és a gombát, majd adjuk hozzá a cukkini belsejét, és pirospaprikával megszórva keverjük 1-2 percig.
Ez után adjuk hozzá a főtt rizst. Ízesítjük vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.
Végül a keverékkel töltsük meg a kivájt cukkinit, és tegyük egy tűzálló tálba, vagy tepsibe. Fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben süssük kb 15 percig.