Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
20 dkg gomba
2 zsömle
1 tojás
2 főtt tojás, apró kockára vágva
kevés zsír
1 kis fej hagyma
petrezselyemzöld
bors, majoránna, só
3-4 ek. zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
Elkészítem a tölteléket. A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágva megpirítom kevés zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, pár percig pirítom. Hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a főtt tojásokat, a nyers tojást, fűszerezem sóval, borssal és az aprított petrezselyemzölddel, majd az egészet jól összekeverem. Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom, bedörzsölöm majoránnával és a bőre alá betöltöm a gombás, tojásos tölteléket. Egy tepsibe teszek 3-4 kanál zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Köretnek lehet hozzá krumplipürét, vagy főtt krumplit adni.