Gombával töltött csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Gombával töltött csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
20 dkg gomba
2 zsömle
1 tojás
2 főtt tojás, apró kockára vágva
kevés zsír
1 kis fej hagyma
petrezselyemzöld
bors, majoránna, só
3-4 ek.  zsír  a sütéshez

*

Elkészítés:

Elkészítem a tölteléket. A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágva megpirítom kevés zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, pár percig pirítom. Hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a főtt tojásokat, a nyers tojást,  fűszerezem sóval, borssal és az aprított  petrezselyemzölddel, majd az egészet jól összekeverem. Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom, bedörzsölöm majoránnával és a bőre alá betöltöm a gombás, tojásos  tölteléket.  Egy tepsibe teszek 3-4 kanál zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Köretnek lehet hozzá krumplipürét, vagy főtt krumplit adni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombával töltött csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!