Gombával töltött csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Gombával töltött csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 szelet filézett csirkemell

kb 30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma

bors
A panírozáshoz
rizsliszt
GM morzsa
kb 2 db tojás
A körethez: Életfa Élelem hajdina

1 kis doboz Bonduelle mexikói mix

*

Elkészítés:

Először a gomba tölteléket készítjük el: a megmosott felszelt gombát, a felaprított hagymával, kevés kókuszzsír hozzáadásával összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük, 1 teáskanálnyi rizsliszttel megszórjuk és összeforraljuk, besűrítjük.
A csirkemelleket enyén kiklopfoljuk, sózzuk, majd a gomba töltelékkel megtöltjük (erre kétféle módot is választhatunk: egy egész szelet húst kiterítünk, ráhalmozzuk a tölteléket és egy másik szelet hússal fedjük be, vagy egy szelet húsnak csak a felére terítünk tölteléket, a másik felét ráhajtjuk) végül óvatosan lisztbe, felvert tojásba, és GM zsemlemorzsába mártjuk, és forró zsíradékban kisütjük.
A hajdinát a dobozon lévő utasítás alapján elkészítjük, végül hozzáadjuk a mexikói mixet is.

Gombával töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombával töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!