GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL TÖLTÖTT RÉTES

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL TÖLTÖTT RÉTES

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg gomba
·                                     1 vöröshagyma, fél póréhagyma
·                                     10 dkg bacon
·                                     1 ek olívaolaj, 3 dkg vaj , 3 ek.
tejföl
·                                     1 cs kész réteslap  (6 v. 8 lapos)
·                                     3 db tojás
·                                     3 ek  liszt

*

Elkészítés:

1.              Egy ek olajon a kockára vágott bacont megpirítjuk, majd kiszedjük,  beletesszük a hagymákat, üvegesre pároljuk. Rádobjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal és a szalonnapörcöket is visszatesszük.
2.              A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével, és egymásra teszünk 3-3 lapot (vagy 4-4-et) , tehát 2 tekercs lesz belőle.
3.              Kettéválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 3 ek lisztet, összekeverjük, és ehhez adjuk a megpárolt zöldséget. Összekeverjük, és jöhet hozzá a tojásfehérje is 2-3 adagban fokozatosan hozzákeverve.
4.              3- 4  réteslapra halmozzuk a fele párolt tojásos zöldséget, majd feltekerjük, kivajazott tepsibe tesszük, tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
5.              Előmelegített sütőben megsütjük.
Önálló fogásként vagy köretként  tálalhatjuk.  Adhatunk hozzá öntetet, pl. 2 dl kefír, pici só, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, petrezselyem, ketchup = kikeverni és meglocsolni a réteseket.

GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL TÖLTÖTT RÉTES

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL TÖLTÖTT RÉTES