Gombásrétes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Gombásrétes

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csomag Tante Fanny friss rétestészta 200g
80g vaj
20dkg liszt
1/8l tej
700g finomra vágott gomba
1db finomra vágott hagyma
2 evőkanál összevágott petrezselyem
3 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
só, bors
vaj a kenéshez

*

Elkészítés:

A rétestésztát a csomagoláson előírtak szerint készítse elő.
A sütőt 180 °C-ra melegítse elő.
A vajat olvassza fel, és adja hozzá a lisztet. Rövid ideig pirítsa, majd a felmelegített tejet öntse hozzá. Állandó kevergetés mellett kb. 2 percig főzze.
A hagymát vajon pirítsa meg, majd adja hozzá az összevágott gombát és addig párolja, míg a leve elfő. A petrezselymet keverje hozzá és hagyja kihűlni.
A tejfölt és a tojássárgáját keverje össze, majd adja a gombához, és ízlés szerint ízesítse sóval és borssal.
A töltelék felét mindig a tészta alsó harmadára tegye, a tésztaszéleket hajtsa be és konyharuha segítségével tekerje fel. Kenje meg felvert tojással.
Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kb. 35 percig süsse.
Sütés után hagyja kihűlni, majd szeletelje.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombásrétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!