Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 nagy fej hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejföl
2 ek. zsír, vagy 4 ek. olaj
1 ek, vaj
1 csapott ek. liszt
fél csokor petrezselyemzöld
só
bors
35 dkg Soós tészta (makaróni)
*
Elkészítés:
A húst és a zöldségeket is 3-4 cm-es csíkokra vágom, a gombát felszeletelem. A húst sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A zöldségeket a kanál vajon sóval 4-5 percig párolom, amíg egy kis színt kapnak. Egy lábosban felforrósítom a zsírt vagy olajat, beleteszem a csirkemellcsíkokat, minden oldalon megpirítom egy kicsit, majd egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsiradékba (ha kell kicsit még pótolom) teszem kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd hozzáteszem a gombát, sózom, borsozom, párolom, amíg levet nem ereszt. Ekkor visszateszem a húsokat(lecsepegő levével együtt) és a vajban párolt zöldségeket is, mindig kevés vizet adva hozzá együtt párolom, amíg a hús puha nem lesz. Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel., átforgatom, felöntöm egy kis vízzel, ettől lesz finom szaftja, majd beleteszem a tejfölt és az aprított petrezselyzöldet, jól összeforralom. Ha szükséges még sózom és pici borssal ízesítem. Tálaláskor a kifőtt tésztára szedem. Én úgy szeretem, ha a tészta nincs szétfőve, lehet harapni.
