Gombás zöldborsós csirkemell tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Gombás zöldborsós csirkemell tokány

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         40 dkg csirkemell filé vékony csíkokra vágva
·         1 fej  vöröshagyma
·          2 gerezd  fokhagyma
·          1 db csípős zöld paprika( kihagyható
·         1 db  paradicsom
·          10 dkg bacon felkockázva
·         35 dkg gomba
·         40 dkg  új zöldborsó
·         fél dl  olaj
·         1 kanál liszt
·          1 kk őrölt  bors
·         1 kk   majoranna
·         1 ev k só
·         3 evőkanál tejföl

*

Elkészítés:

Egy serpenyőben olajon a szalonnakockákat az apróra vágott hagymával megpirítom, ezután a csíkokra vágott húst is belekeverem, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a szintén apróra vágott paradicsomot és csípős paprikát, sózom, fűszerezem, majd 2 dl vizet aláöntve és lefedve puhára párolom.
Ezután keverem bele a megpucolt, apróra  vágott gombát és a zöldborsót. Újra lefedem, és hagyom a gombát párolódni, majd az egészet a zsírjára lesülni közepes lángon. A legvégén egy kevés lisztet kikeverek a tejföllel és  a tokányra öntöm , forralok egyet rajta, és készen
van.
Én rizzsel tálaltam  .de lehet tésztával is.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Gombás zöldborsós csirkemell tokány

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás zöldborsós csirkemell tokány