Gombás töltött csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Gombás töltött csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db konyhakész csirke
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 db tojás
1 db zsemle

őrölt bors
½ cs. petrezselyem zöld

*

Elkészítés:

Előkészítés:A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül besózzuk. A szalonnát,hagymát,petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk,kinyomkodjuk. A  gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét,petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük,hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Gombás töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás töltött csirke