Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, gombát rátesszük, és kb.
20 percig sütjük.
Ízlés szerint megszórjuk borssal.
A főtt tojást, csemegeuborkát, lila hagymát felkockázzuk.
Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint.
Ízlés szerint borsozzuk-fűszerezzük.
Jól összekeverjük, formába öntjük, és pár órára, akár egy éjszakára állni hagyjuk.
Kiöntjük a formából.
Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.
Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz.
Paprikából kivágjuk a száját és a sálját.
Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.