Hozzávalók:
1,2 kg felso pulykacomb csonttal és borrel
1 nagy fej voroshagyma
40 dkg gomba
1 kanál orolt paprika
csipetnyi bors
só, szárnyasfuszer
2-3 kanál olaj
1 kis doboz tejszín
*
Elkészítés:
A pulykacombot kicsontozzuk, lehúzzuk a bőrét, majd nagyobb kockákra vágjuk és megszórjuk szárnyasfűszerrel.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk paprikával, rászórjuk a felvágott gombát, félpuhára dinszteljük.
Utána rászórjuk a felkocázott pulykahúst, a bőrét és a csontot is hozzáadjuk. Ezektől lesz jó az íze.
Puhára főzzük és a végén egy kanál liszttel elkevert tejszínnel összeforraljuk.
Én kölest főztem hozzá – megpirítottam olajon, megvegetáztam és felöntöttem kétszeres vízzel.
Miután felforrt, kikapcsoltam alatta a gázt, magától megpuhult.