Gombás-tejfölös csirkecomb orsó tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Gombás-tejfölös csirkecomb orsó tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 nagy csirkecomb
30 dkg csiperkegomba(nekem most barna volt)
1 nagy fej hagyma
3 ek. zsír
1 csapott ek. pirospaprika

bors
1 cs. petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 csapott ek. liszt
25 dkg orsó tészta

*

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágom, sózom, borsozom. A gombát jól megmosom és felszeletelem, nem kell túl apróra.
A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, ráteszem a combokat, jól átforgatom a hagymával. Rászórom a pirospaprikát, majd nagyon kevés vizet öntök hozzá. Ráteszem a gombát, megsózom, ettől levet enged, ebben a levében meg is párolódik a csirkecomb, nem is kell rá több víz.
Amikor belekerül a gomba még borsozom, ha kell még sózom, aki szereti csípősen tehet bele csípős paprikát is. A petrezselyemzöldet apróra vágom, és kb. a főzés felénél hozzáadom.
Amikor puha a csirkecomb, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, egy kis vízzel felengedem, hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom. Tejföl után még sózom kicsit.
Bő, sós vízben, nem túl puhára főzött orsó tésztával tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás-tejfölös csirkecomb orsó tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!