Gombás szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Gombás szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy karaj
50 dkg gomba
1 nagy vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl

pici  őrölt bors
pirospaprika
liszt
kevés olaj

*

Elkészítés:

Elkészítése:
1.  A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és  őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas színűre sütjük.
2.  Kiszedjük és melegen tartjuk.
3.  A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a húsokat visszatesszük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megsózzuk, vízzel felöntjük, lefedve puhára pároljuk.
4.  A tejfölbe belekeverünk 2 ek lisztet, kevés pirospaprikát és vizet, behabarjuk vele az ételt, jól összeforraljuk.
5.  Hajdinával vagy bulgurral tálaljuk.
Én az utóbbit választottam

Gombás szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!