Hozzávalók:
1.5 kg Szarvashús
3-4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz sűrített paradicsom
3 -4 db zőldpaprika
2 kávéskanál őrölt piros paprika
1 kávéskanál csípős paprika(vagy erős pista)
30 dkg erdei rókagomba
4-5 szem borókabogyó
babérlevél,só bors ízlés szerint
1,5-2 dl vörösbor
kevés étolaj
ételízesítő ízlés szerint
*
Elkészítés:
A felkockázott szarvashúst a megpaprikázott,aranybarnára sült vöröshagymán megpirítjuk.
Beletesszük a zöldpaprikát,paradicsompürét,fokhagymát,és a fűszereket.
lassú tűzön saját levében félig megpároljuk.
A bort,a főzés felénél a rókagombát 1,5 óra főzés után rakjuk bele.
Ha kell.még fűszerezzük,majd készre főzzük.
Galuskával,vagy petrezselymes burgonyával is tálalhatjuk.


