Gombás sörfalatok Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

18

Nehézség

Könnyű

Gombás sörfalatok Tante Fanny tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 csomag Tante Fanny vajas-leveles tészta 270 g
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 zacskó gombalevespor
1 dl tejföl
2 db egész tojás
kevés liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors

*

Elkészítés:

Hűtőből kivett Tante Fanny tésztát 10 percig szobahőmérsékleten tartom.
Töltelék:
A gombaleves port lábasba szórjuk, majd ráöntünk 4 dl vizet, és simára ( csomómentesre ) keverjük.
Ezután kislángú tűzön folyamatosan keverés mellett sűrűre főzzük.
Hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát.
Ízlés szerint borssal ízesítjük. Végül egy felvert tojást és a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Lisztezett lapon nagyobb körméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (karikákat készítünk ) fele tésztából. ( szaggatás előtt lisztbe mártom a szaggatót, hogy ne tapadjon a tészta )
A teljes szaggatott tésztára ráhelyezem a karikákat, így egy kis kosár képződik.
A kosarakba töltjük a tölteléket, és a tetejét bekenjük a megmaradt felvert tojással.
Előmelegített légkeverős sütőben 190-200 C fokon 15 perc alatt világossárgára sütöm.

Gombás sörfalatok Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás sörfalatok Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!