Hozzávalók:
Tészta:
55 dkg liszt
2 dl tej
2 dl kefir
4 dkg élesztő
1 EK cukor
1 tojás
3 EK olaj
1 TK só
Tőltelék:
5O dkg gomba
25 dkg főtt füstölt sonka
1 hagyma
só,bors
2O-25 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és megkelesztjük. Közben elkészitjük a tölteléket.
A hagymát, gombát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát és tovább pároljuk. Összeturmixoljuk, adunk hozzá kevés tejet és lisztet hogy kenhető legyen a töltelék.
A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, pici petrezselyem zöld is mehet rá. Feltekerjük a tésztát, lekenjék tojássárgájával és 1,5 cm-es gyűrűkre vágjuk, majd tepsire rakva betesszük sülni. Kb. 45 perc után megsülnek, kivesszük és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.


