Gombás sonkarolád

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg gomba
8 szelet szép sonka amit tekerni lehet
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg edami sajt
4dl sovány tejföl (vagy tejföl és kefir vegyesen a szírtartalom csökkentése miatt)
5dkg vaj (én 3dkg kókusz zsírt használtam, zsírtartalom csökkentése végett)
zsemlemorzsa ez kíváltható őrölt amaránttal (ez olyanoknak előnyös akiknél  a zsemlemorzsa gyomor problémát okoz.
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
fehér bors só

*

Elkészítés:

A gombát szeleteljük , vöröshagymát és a zöldpetrezselymet felaprítjuk. Majd a zsíradékot felfvítjük és beleteszük dinsztelni a hagymát és a gombát sóval borssal fűszerezzük fedőalatt pároljuk. Mikor készen van hozzá kavarjuk a petrezselymet. Ezután betöltjük a szeleteket. Kolozsváriszalonnát kiskockákra vágjuk ésa sütőtál aljára szórjuk. Majd erre helyezzük rá a tekercseket. Ezzel készen vagyunk  az egyik pohár tejfölt ráöntjuk majd az időközben lereszelet edami sajttal megszórjuk majd rákerül a második pohár tejföl is . Legvégén a tetejét meghintjuk zsemlemorzsával és sütjük.
Köretként  zöldköret ajánlott leginkább.

Gombás sonkarolád