Gombás sertésraguval rakott krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Gombás sertésraguval rakott krumpli

Recept leírás:

Hozzávalók:

*1,5 kg krumpli
*1 nagy marék reszelt sajt
Raguhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*10 dkg gomba
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*2 tk házi darált paprika
*2,5 dl házi paradicsomlé
*2 nagy ek tejföl

*

Elkészítés:

A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel.
( Nekem kb.
1 dl-re volt még szükség.
) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt.
Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.
Egy nagyobb kerámia tálba ( vagy közepes tepsibe ) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval.
( Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.
) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.
Rákarikázzuk a maradék krumplit.
Ismét finoman megsózzuk.
Beborítjuk a ragu másik felével.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb.
15 perc alatt megsütjük.

Gombás sertésraguval rakott krumpli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás sertésraguval rakott krumpli