Hozzávalók:
1 csirkemellfilé, kockára vágva
35 dkg gomba
1 sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
2 ek. zsír
2 dl tejföl
1 ek. csapott ek. liszt
só
bors
25 dkg Soós fusili tészta
só
víz
*
Elkészítés:
A gombát szeletekre vágom, a sárgarépát hasábokra. A csirkemell kockákat sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A korcára vágott hagymát a zsíron világosra pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, majd jön a gomba és a sárgarépa. Sózom, borsozom, megvárom, amíg a gomba kiengedi a levét, ezután pici vizet aláöntve puhára párolom. Amikor minden puha, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, rögtön öntök hozzá egy kevés vizet, ráteszem a tejfölt és jól összeforralom. Ha kell még utána fűszerezem. A fusilit bő sós vízben kifőzöm és rászedem a gombás csirkemellet.