Gombás rostélyos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Gombás rostélyos

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávaló:
1kg rostélyos
1 EK zsír
1 fej hagyma
1 EK liszt
17 dkg gomba
só, bors színes,
5 dkg vaj
1 cikk foghagyma
2 dl fefér bor ( ha nincs  2 Ek paradicsomlé )

*

Elkészítés:

Elkészítése:
1 kg rostélyosnak való húst szeletekre vágunk. Kiverjük, kissé megsózzuk, borsozzuk., lisztben megforgat­juk. Lábasban 1 kanál zsírt forrósítunk és a szeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük, hogy belül nyers marad­jon. A lesütött szeleteket másik lábasba rakjuk. A megmaradt zsírban megbarnítunk 1 kanál lisztet és hozzáadunk 1 fej apróra vágott hagymát és 1 cikk szintén apróra vágott fokhagymát, 2 dl fehér bort, ha ez nincs, 2 kanál paradicsomlevet.
Most még kevés vizet adunk hozzá és az egészet jól felforraljuk, a kisütött rostélyosokra öntjük és fedő alatt lassan pároljuk. Közben 17 dkg  gombát megtisztítva és megmosva apró szeletekre vágunk, hirtelen vajban kissé kipirítjuk, kis apróra vágott zöld­petrezselymet adunk hozzá és ezt is a rostélyosra tesszük, de csak akkor, amikor a hús már majdnem megpuhult. Azután együtt addig pároljuk, amíg a hús jó puha lesz.
Párolt rizzsel vag y makarónival tálaljuk.

Gombás rostélyos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás rostélyos