Gombás rétes Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Gombás rétes Tante Fanny tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
60 dkg friss gomba
30 dkg trappista sajt
2 db tojás
10 dkg vaj vagy olaj
1 fej vöröshagyma
fél csomag petrezselyemzöld
Toldi Fűszer kakukkfű, borsikafű, bors ízlés szerint
csipetnyi só
1-2 evőkanál tejföl

*

Elkészítés:

A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Ez idő alatt elkészítem a tölteléket.
Megtisztított apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, és tovább pirítjuk kb. 10 percig.
Megfűszerezzük és hozzáadjuk a sajtot tojást, és lazíthatjuk tejföllel. ( csak ha szükséges az állaga miatt )
A rétestésztát konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal egyenként (4 réteg kell)
A lap alsó negyedére terítjük az előkészített tölteléket, a széleket bekenjük tojással, majd ráfordítjuk.
A réteslapból 4 lapot használunk fel egy rúdhoz.
Konyharuha segítségével feltekerjük a tölteléket a tésztába, bekenjük a tetejét tojással.
200 C-s előmelegített sütőben tesszük, és aranysárgára sütjük.

Gombás rétes Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás rétes Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!