Gombás rakott tészta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg. száraz tészta (nálam teljes kiőrlésű fussili)
30 dkg. gomba
20 dkg. sonkakocka
egy nagy csokor zöldégzöldje
3 dl. tejföl
4 tojás
só, bors, kevés füstölt paprika
A tetejére: 10 dkg. sajt reszelve, néhány dkg. vaj
A sütőedény kikenéséhez:
margarin
zsemlyemorza

*

Elkészítés:

A tésztát fogkeményre kifőzzük, leszűrjük.
A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáit, a szeletelt és lepirított gombát, a sonkakockákat.
Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, apróra vágott zöldségzölddel, hozzáadjuk a tésztát.
Felverjük a tojások fehérjét habnak, hozzákeverjük.
Margarinnal kikent, morzsával meghintett tepsibe öntjük, a tetejére apró margarin vagy vajdarabkákat teszünk.
Előmelegített sütőben, 220 fokon, letakarva sütjük, majd rátesszük a sajtot és 180 fokon még 10 percig sütjük.
Salátával kínáljuk.
Tálalás előtt azonban hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy szépe ki tudjuk venni a szeleteket a tepsiből.