Hozzávalók:
2 cs friss vajas-leveles Tante Fanny tészta 270 g
25 dkg gomba
30 dkg pulykahús
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
pár csipetnyi só, bors, kakukkfű, borsikafű, őrölt fokhagymapor ízlés szerint
olaj a hagyma párolásához
A fűszerek Toldi fűszerek. www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Tante Fanny friss vajas-leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük a konyharuhára.
A sütőt 220 C- fokra ( légkeverésesnél 210 C-fokra ) előmelegítjük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a megtisztított, összevágott gombát.
Fűszerezzük, majd 10 percig keverés mellett pároljuk, majd robotgéppel ledaráljuk.
A pulykahúst felkockázzuk, majd kb.
15 percig elősütjük.
A tésztát egyenlő négyzetekre vágjuk, majd közepére helyezzük a gombából készült tölteléket, és erre teszünk 1-2 db elősütött húskockát, majd a tészta sarkokat ráhajtjuk, és a felvert tojással bekenjük.
Az előmelegített sütőben kb.
15 percig készre sütjük.
Egy pohár hideg sörrel tálaljuk.