Gombás pulykamell ragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Gombás pulykamell ragu

Gombás pulykamell ragu

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg. pulykamell.
25 dkg, gomba,
1/2 dl. olaj, vagy diónyi zsiradék.
1 ek. darált ételízesítő,
1 fej hagyma,
ízlés szerint, só, bors, őrölt pirospaprika.
1 kispohár tejföl,
1 ek. liszt
50 dkg. spagetti

*

Elkészítés:

A pulykamellet ½ cm, vékony  és kb. öt cm-hosszú csíkokra vágjuk, a gombát szintén vékonyan felszeleteljük.
A zsiradékon a kockára vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, / sóban eltett/ ezután óvatosan sózunk,  tovább pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, borsot pirospaprikát,.rátesszük a pulykamell csíkokat, fehéredésig sütjük és rákerül a szeletelt gomba.
Addig pároljuk míg a gomba elfözi a kiengedett levét. Ha zsírjára visszasült a ragu 1 ek. lisztet kevés vizel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a tejfelt amivel szintén simára keverjük, majd a ragut besűrítjük vele.
Jól kiforraljuk és kifőtt tésztával tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás pulykamell ragu