Gombás marhapörkölt knédlivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Gombás marhapörkölt knédlivel

Recept leírás:

Hozzávalók:

500 gr marhalábszár
2 kisebb hagyma
2 db zöldpaprika
paradicsom
300 gr sampinyon gomba (vagy 200 gr konzerv- gomba)
5 evőkanál olaj
2 kiskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
víz
knédli

*

Elkészítés:

A húst megtisztítom, a hártyáját leszedem, felszeletelem. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, belehelyezem a hússzeleteket, megsózom, megborsozom, fél deci vizet öntök alá, és közepes lángon egy kicsit kevergetve sütöm. Ez fontos, mert így a hús összehúzódik, és belül zamatosabb lesz. Aztán beleteszem a felszeletelt paradicsomot, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, vizet öntök alá, fedővel letakarom, a lángot lehúzom, és főzöm 1 órát, majd beleteszem a felszeletelt gombát. Készre főzöm.
A knédli elkészítését megtaláljátok a receptjeim között, mert ezzel a legfinomabb.
Jó étvágyat!

Gombás marhapörkölt knédlivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás marhapörkölt knédlivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!