Gombás- májjal töltött gomba és Tejszínes gyümöl

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Gombás- májjal töltött gomba és Tejszínes gyümöl

Gombás- májjal töltött gomba és Tejszínes gyümöl

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

12 db nagyobb csiperkegomba, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 dl napraforgó olaj, ( a sütéséhez )

Töltelékhez: 2 db gomba, (bármilyen fajta) 8db csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db tojás, 15 dkg trappista sajt ( reszelve ) , bors, zöldfűszerek ( oregánó,bazsalikum, petrezselyemzöld  ) ízlés szerint.

Gyümölcsleves:

Hozzávalók:

3 db savanyú alma, 45 dkg cseresznye, ( de lehet akár milyen gyümölcs) 2 cs 30 %-os 250 ml tejszín, 1 vaníliás puding ¾ része

Elkészítés:

Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, a nyers csirkemájat késel elkaparjuk krémes állagú legyen. A hagymát és a füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, majd lassú tűz mellet az apróra vágott gombával összepároljuk. ( én a gomba szárait pároltam a töltelékbe) Amikor már összepárolódta ekkor adjuk hozzá a májat ízlés szerint ízesítjük és  8 -10 perc alatt összepároljuk. Ráütjük a nyers tojást és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ha a massza langyosra hűlt akkor megtöltjük a gombákat és bepanírozzuk (hagyományosan) és forró olajba kisütjük.
Párolt rizzsel, és tartármártással tálaljuk
Tejszínes gyümölcs leves
Elkészítése: A cseresznyét megmosom, kimagozom és 2 l vízbe, sóval és cukorral megfőzöm. Az almát tisztítva, felkockázva a vége felé teszem hozzá, mivel az hamar fő meg. Tejszínt a pudinggal ki keverem majd a meg főtt gyümölcshöz adom és felfőzöm egy két forrás és készen van.
Lehet meggyel, körtével, szivával is készíteni!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás- májjal töltött gomba és Tejszínes gyümöl