Hozzávalók:
12 db nagyobb csiperkegomba, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 dl napraforgó olaj, ( a sütéséhez )
Töltelékhez: 2 db gomba, (bármilyen fajta) 8db csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db tojás, 15 dkg trappista sajt ( reszelve ) só, bors, zöldfűszerek ( oregánó,bazsalikum, petrezselyemzöld ) ízlés szerint.
Gyümölcsleves:
Hozzávalók:
3 db savanyú alma, 45 dkg cseresznye, ( de lehet akár milyen gyümölcs) 2 cs 30 %-os 250 ml tejszín, 1 vaníliás puding ¾ része
Elkészítés:
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, a nyers csirkemájat késel elkaparjuk krémes állagú legyen. A hagymát és a füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, majd lassú tűz mellet az apróra vágott gombával összepároljuk. ( én a gomba szárait pároltam a töltelékbe) Amikor már összepárolódta ekkor adjuk hozzá a májat ízlés szerint ízesítjük és 8 -10 perc alatt összepároljuk. Ráütjük a nyers tojást és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ha a massza langyosra hűlt akkor megtöltjük a gombákat és bepanírozzuk (hagyományosan) és forró olajba kisütjük.
Párolt rizzsel, és tartármártással tálaljuk
Tejszínes gyümölcs leves
Elkészítése: A cseresznyét megmosom, kimagozom és 2 l vízbe, sóval és cukorral megfőzöm. Az almát tisztítva, felkockázva a vége felé teszem hozzá, mivel az hamar fő meg. Tejszínt a pudinggal ki keverem majd a meg főtt gyümölcshöz adom és felfőzöm egy két forrás és készen van.
Lehet meggyel, körtével, szivával is készíteni!