Hozzávalók:
-40 dkg lencse
-20 dkg gomba
-1 db sárgarépa
-1 db vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 l víz
-só ízlés szerint
-3 db babérlevél
-2 ek olaj
-2 ek liszt
1 mk fűszerpaprika
*
Elkészítés:
Lencsét előző éjjel baáztatjuk, majd leszűrjük.
Egy közepes fazékba fél puhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet, felkarikázott sárgarépát beleprésseljük a fokhagymát.
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és megsütjük rajt a gombaszeleteket, majd ezt is a leveshez adjuk.
Kevés olajon megpíritjuk a lisztet megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel és folyamatos keverés mellett berántjuk vele a levest.