Hozzávalók:
1-2 szelet felkockázott füstölt háziszalonna
2 paprika, 5 paradicsom, 1 jó fej hagyma, 2-3 gomba, kevés házi paradicsomlé ami jó sűrű, só, borsikafű, ételízesítő, kakukkfű.
*
Elkészítés:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, ráteszem a vékonyra szeletelt hagymát, kicsit megpárolom, erre jön a felszeletelt gomba és a felcsíkozott paprika, hagyom jól összepárlódni, a gomba ereszt levet, ez kicsit had főljön el. Addig pár percre forró vízbe rakott paradicsomt, megfosztjuk a héjától, felkockázzuk és hozzárakjuk. A kevés paradicsomlevet is hozzáadjuk és a fűszerekkel beízesítjük kicsit. Készre főzzük. Fehér vagy barna kenyérrel azonnal forrón szedhetjük is.
Jó étvágyat hozzá.


