Gombás- Húsos paradicsomos ragu metélt tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Gombás- Húsos paradicsomos ragu metélt tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 sz tarja, 20 dkg gomba, 10 dkg baconszalonna, 4- 5 db paradicsom, 1 marék friss bazsalikom, 10 dkg mascarpona, só, őrölt bors, 1 tk cukor, 30 dkg tészta, (Metélt, vagy más)

Elkészítés:

Elkészítése:
A bacont vágjuk fel apró kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A paradicsomnak húzzuk le a héját, és vágjuk fel kisebb darabokra. Az összedarabolt paradicsomot, és a friss bazsalikomleveket botmixerrel pépesítsük.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a pépesített bazsalikomos paradicsomot, majd szórjuk meg a cukorral, és keverjük alaposan össze. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig. Közben többször keverjük meg, nehogy leégjen, és ízesítsünk utána, ha szükséges. Amikor a ragu már kellően besűrűsödött, keverjük hozzá a mascarponét, majd Elkészítés:
kevergetve főzzük még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen. A húst sózom, borsozom, lisztbe beforgatom, és szép pirosra sütöm
Amíg a ragu fő, főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát.
Tálaláskor szedjük a tányérra a metélt tésztát, majd kanalazzuk rá a gombás-paradicsomos ragut, és egy hús szeletet tegyünk a ragú tetejére.

Gombás- Húsos paradicsomos ragu metélt tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás- Húsos paradicsomos ragu metélt tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!